"So you think that money is the root of all evil?" said Francisco d'Aconia. "Have you ever asked what is the root of money?

Money is a tool of exchange, which can't exist unless there are goods produced and men able to produce them. Money is the material shape of the principle that men who wish to deal with one another must deal by trade and give value for value. Money is not the tool of the moochers, who claim your product by tears, or of the looters, who take it from you by force. Money is made possible only by the men who produce.

Is this what you consider evil?

-- Francisco d'Aconia, from Atlas Shrugged by Ayn Rand

søndag 9. desember 2007

Not in my name...

For å markere "fredspris"utdelingen, bringer jeg mitt syn på hovedpersonen:



Jeg anbefaler å lese Onar Åms nye bok "Kampen om klimaet - til forsvar for menneskeheten", som en motvekten til den massive Armaggedonismen som vi utsettes for i disse dagene.

Boken omtales av Hans Henrik Ramm på offshore.no.

Armaggedonisme: Læren om at dommedag er nært forestående, på grunn av våre "synder". Meget populært i middelalderen.

3 kommentarer:

1234567 sa...

Onar Åms bok kunne vel muligens vært bra. Men når forfatteren sier i innledningen at han utstrakt gjengir og siterer arbeidet til annerkjente fagmenn er det vel litt dumt at han ikke har kildehenvisning eller litteraturliste. "Kampen om klimaet" kan ikke anses som en fagbok. Med mindre man anser "Da Vinci koden" som en fagbok. De holder omtrent samme akademiske nivå.

Admiral_Gullars sa...

Helge Samuelsen er en mann som virkelig vet hva han snakker om i klimadebatten; og følgelig har han vært dristig nok til å utfordre klimaskeptikerne i landet til en vitenskapelig debatt, der disse så kan få prøvet sine argmenter utenfor de lukkede FRP og DLF menigheter.
Ikke overraskende har jeg fremdeles til gode å se de treffsikre argumenter på hans utfordring; og jeg må med respekt å melde si at hverken bloggeier på "Gullstandard" eller Onar Åm er å se på den samme utfordrende bloggen.
Jaja...ikke plag klimafornektere med fakta?

Gullstandard sa...

Bloggeier har ikke til hensikt å engasjere seg i en fulltids debatt om dette, jeg har en heltidsjobb.

Jeg poster et innlegg for å protokollføre at jeg ikke er overbevist om troverdigheten i påstandene om at vi står ovenfor en menneskapt, global katastrofe.

Og ja, jeg leser Helges publikasjoner som regel, og finner dem mer saklig og lesverdige enn mange andre på den siden.